maanantai 11. maaliskuuta 2013

Nordic BJJ Open Championships 2013

Kivat kisat, kaksi matsia. Turpaan tuli molemmisa, ekasa vissiin kahela tai yhelä edula ja tokasa yhelä edula. Mietin vaan et monestiko pääset yhesä sarijasa häviään kahesti.. No pronssista siis oteltiin kans tällä kertaa. Kaikki meni hyvin valmistautumisen osalta. Kaverit oli vaan lauantaina parempia. Alla raporttia reissusta ja matseista.

Lähettiin perjantaina Oulusta matkaan Norskila @AlexxSalmonsbjj kans. Hesasa parin tunnin vaihto ja ehittiin kahavit riipaseen. Siinä tuumattiin, et pittää ihan hetkeen pysähtyä. Nyt oltiin tekemäsä kumpiki henkilökohtasta historiaa. Kansainvälinen deppyytti oli käsilä näiltä osin! Konneeseen noustesa portila joku bongas mun hupparin ja heitti telefoonikat kehhiin. Pian heitettiin vitosta ja läppää viien Hipkolaisen jujiteiron kans. Kärkimiehenä kukas muukaan ko ite Suomionlainibjjn hotspotti Painikalakkuna. Siitä konneeseen ja Arlandasta kimppataksila koko kööri kohti hotellia. Kohtuuhintanen kyyti ja hotelli oli edullinen ja tasokas. Yllätti jopa vanahanliiton ammattimatkaajan!

Hotellile päästyä suunnattiin metästään ruokaa mut ku kysseesä on yhen sortin takapajula ni Hurreisahan on kaikki tunnetusti jo hyvisä ajjoin kiini. Onneksi käveltiin vielä yhen kulman taakse ja meitä ootti positiivinen yllätys. Iikka, ei mikkään normi kauppa ollukkaan. Makia tsi-sallaattilinija, jota ei kotua parhaala tahollakkaan mistää löyä. Siihen vähän holitonta sihijuomaa ja mellanmjölkkiä mukkaan ja kohti majapaikkaa nauttiin iltapallaa. Huoneesa skåålattiin velijen malijat mellanmjölökilä ja tuumattiin, et kyl tää on niin nättiä!

Saatiin just syötyä, ko meijän huoneen kolomas asukki pölähti paikale. Outsa oli ollut reissusa Hurreisa valamiiksi ja oli viime hetken muutosten takia jääny iliman yösijjaa. Päätettiin muutamaa päivää aiemmin Älexxin kans herrasmiehinä majottaa likka meile lisävuoteele. Voin sanua, et olipa kiva kokemus ja kaikki suju kaikin puolin tahikkaasti ja hyvin kahen yön reissun ajan. Outsa toi meillekki vähän positiivista rotia perusjujiteiron elämään. :) Koska vietettiin naistenpäivää, päätettiin tarjota näläkäsele matkaajale maistuva sallaatti iltapalaksi. Siitä hilijalleen koisiin ja kohti kisapäivän aamua.

Kello soi aamula puoliysin aikaan. Outsa oli kattonu edellisenä iltana, et aikatauluja oli "hiukan" rukattu viime hetkelä ja sillä oli matsit aikastunu usseemman tunnin illasta aamupäivään. Niinpä kisapaikale saavuttiin hyvisä ajjoin et Outsa ehti lämmittelleen. Ite nappasin hyvät asemat ja rupesin vaa hengaan ja viettään kisapäivää. Omat sarija oli aikastunu kello 18 --> 15.30. Siispä ei ihan iltaan asti tarvinu ootela. Kattelin matseja, nautin evväitä (2* 0.5 l h2o, josa kummassaki mitallinen Hytroisua ja muutama prodepatukka) ja nukkuin parit päikkärit. Pidin huolta että energiat pyssyy tasasena lämpöihin asti.

Vartin yli kaksi lähin ottaan lämpöjä. Kunnon juoksumestaa ei ollu, ni päätin lähtä ramppaan portaita, et saa sykkeet ylös. Ekala kiekala ku polokiin nelijä kerrosta, ni huomasin yläkerrasa alakeellisen kuntosalin ja sielä fillarin. Oli ihan huippu löytö. Mullahan oli päälä tutut jutut. Puku, takin alla lyhyt rässi ja huppari, takin päälä toinen huppari. Pääsä pipo ja jalakoisa lenkkarit ja jiujitsuvilkkikset.  Kymppiminsan polokiin hiet pintaan ja sitte monipuolista juoksu- ja suuttiaskelkuvioo. Myös vartalojumppaa ja muuta mahollista touhusin. Sit alakerran tatamile pyöriin omineen ja venytteleen. Lopuksi vie lyhhyitä spurtteja avojalloin tatamila. Oli parhaat kisakiisselit ikinä! Tunti oli menny ja takas pihan toisele puolen kisavenuele kattoon mikä tilanne. Vartti oli siis aikaa alakuperäsen aikataulun suhteen.

Lähtiesä tiesin, et ainaki puolisen tuntia oli sarija myöhäsä ja kävin heti mattovastaavalta kyssyyn tilanteen. Oli venähtäny viiteenkytä minnuuttiin. Sit ettiin heti Jyrin laialta, jonka kans oli kulumamiesjutut sovittu ja ilimottauuin ettei mua tarvinu ennää ettiä. Nyt vaan lämmöt sekä hyvä fiilis pittää päälä ja tarkkaila tilannetta millon puntarile.. Fiilis oli koko ajan tosi hyvä, reipas, pirteä, luottavainen. Juurikaan ei jännitystä ollu havaittavisa. Positiivista kutinaa kylläkin!

Vihdoin reilu vartti aikaa sarijan alakuun ja neulalevyn kautta karsinaan. Mulla oli päälä kimonon lisäksi pipo, villikset ja lenkkarit. Digitsi seisahtu 96.7 ja sarijahan oli -100.5. Roisisti alipainonen mut en antanu sen häiritä. Olin päättäny mennä näihin kisoihin vielä tähän sarijaan ja seuraaviin sitte kittuuttaa 94.3seen. No nyt huppari pääle ja fiilikset katosa. Kohta päästään pellaan ilosta Juputsua.. Meni vielä tovi ja sarija alako tasan kaksi tuntia myöhäsä. Maton reunale asteleen. Katoin jo karsinasa et oli pitkä paskiainen tuo hurriviikinki, joka oli tulosa vastaan. Valehtelematta reilun päätä mua pitempi.

Kutsu kävi tatamile ja siitä kättelyt. "Combats" läpsyt ja alettiin kolistelleen. Voitin otetaistelun heleposti ja sain kontrolloitua tosi hyvin tilannetta mut en suoraan sanottuna tienny miten vien kaverin alas. Siinä oli eka moka. Karsinasta lähtien mietin geimpläänin soveltamista noin ulottuvaan vastustajaan. Tapeltiin puolet ajasta pystysä, välilä lailta keskele ja puvut kuntoon. Kaveri yritti kerran sinkkua, jonka syötin mut se ei tohtinu ees poimia sitä loppuun. Koitin samasa rytistää sen kontilleen mut ei lähteny. Toinen vaan puski mua ja Jyri huusi et anna puskee pihale ni saisin edun. En halunnu lähtee siihen, ku toivoin et kaikki mitä saan tulis omista alotteista. Tuomari väsy katteleen kummanki puhitonta menua otti keskele ja anto kummallekki varotuksen. Sit jatkettiin hetki, koitin olla aktiivinen mut koittaa kattoo kontrauspaikkoja. Sit kaveri haki mun laipat ja lähti viemään alas. Tiesin et koittaa heittää ja sain ländättyä suoraan saidiin. Paskiainen haki pesäpalloo forkut kuumina. Päätin et ei tännään ja piättelin sitä saidisa. Se anto siimaa ja varmaan toivo et oisin liikkunu, jollon ois päässy noila otteila kääntään mut alle ja kuristaan siihen. Oisin iisisti saanu niionpelin mut en ottanu, ku pisteitä ei ois tullu. Ku sain rauhotettua tilaneen, ni puikkasin nortnsauttiin ja språålasin hurrin naaman pääle ja sit menin polovilleen silleen et sen pää jäi mun reisien välliin tukevasti. Kerran piti korahtaa mut valtimot oli koko ajan hyvin auki ja veri kiersi. Aattelin vedä forkkus tulile, ni rankasen sitte. Joutuki löysäämään aika joutuin sen ja kiersin toisele puolen saidiin. Aukes paikka ja astuin jalan yli. Selekään mennään. Jyri huusi et muista siitpeltti. Tiukkasinki sen kiini ja sain ihan oikeesti tosi heleposti sen selän. Kaveri siltas heti ylös ja mä käänsin alas kuristavan käen puolele. Hätäilin huukkien kans ni vaan piipahin pari sekuntia sielä ku oli tarkotus viivähtää hetki. Mieli oli jo saamasa pisteitä ja siirtymäsä fikurefouriin mut ois pitäny malttaa hetki. Olin ihan varma et voitan, jos saan selekäpisteet. Sain vaan edun ja tipahin halfiin alle. Nyt tilanne tasan ja ehkä minnuutti jälelä. Hain ouldskuulia mut ei tullu paikkaa ni aukes halffi ko väkisin toinen puristi enkä mäkään voinu tasatilanteesa jumittaa. Pääsin kilippariin ja kaverile etu. Suuttasin jalakoihin ja oltiin hetken aikaa kyykkypystysä. Sain vietyä tonttiin mut singahin samala vauhila ite sivvuun alle uuestaan halfiin ja siinä hötäkäsä vissiin kaveri sai sen toisen voittoedun. Annoin kaikkeni ja taistelin loppuun asti. Pieni moka vei multa voittopisteet. Kaverila ei ollu mulle mittään teknisesti annettavaa, se oli vaan iso ja vahava. Ekan kerran mulla tuli rehellisesti fysiikka ja voimatasot vastaan.

Täysin puhki laiale oottaan pronssimatsia, joka tällä kertaa oteltiin. Yks matsi välisä ja sit tuli kutsu. Happikunto ihan ookoo mut forkut ja osin reiskat happoila. Pyysin kysyttäesä pikku pitennyksen ja sain pari minnuuttia. Tilanne ei ollu mitenkään tasan, ko vastustaja oli saanu oman matsin jäläkeen huilia yhen matsin, joka oli ennen mun matsia ja sit vie mun matsin ajan kans. Eli kakstoista minnuuttia mua pitempään ja se on palijon. Jyri sanoki, et mulla tais olla paskin mahollinen tilanne lähtä matsiin. Kaheksasa minnuutisa maitohapot siirtyy lihaksista verenkiertoon ja mulla oli just se tilanne päälä.

Vastaan asettu reisusa tutuksi tullu Hipkon Tuomas. Halattin ennen matsia, sit läpsyt ja mentiin. Taas voitin otetaistelun iisisti. Omat otteet ja katon kautta ukkua lentoon. Pikkasen jouvuin parsiin kakkoskäen krippiä ja se vei heitosta parhaan terän. Makiasti lähti mut ländäs kylelleen ni pääs kaveri ponkaan ylös. Tarkotus oli itelä päästä siitä pääle mut toisin kävi. No edun sain ja sain haettua halfin. Huustia koitti tulla mut oon tottunu palijon pahempaanki. Jossain välisä taas väkisin läpi, meitsi kilippariin. Edut nyt tasan. Sit pallauttelin halfin ja uuestaan sama homma. Nyt edut kaverile 2-1 ja sillä hävisin. Hyvvää oli oma heittopeli mut muuten olin niin puhki ekan matsin jäläkeen, et vaikka väkisin paahoin menemään ni ei ollu annettavaa enempää. No se on jiujitsua, joskus saa levätä enemmän ennen matseja... Vaikka sijoitus oli nelijäs, olen sitä mieltä että kaksi ehjää suoritusta iteltä on parempi ku yhen häviön jäläkeen saatu säälirenikka. Voin kulkea pää pystysä ja ottaa virheistä opiksi. Ens kerrala sitte paremmin.

Illasta syömään taikkua hotlan lähelä olevaan paikkaan matkala ostettiin vielä acaimehua iltajuomisiksi. Mukavaa ja rentua oli Älexxin ja Outsan kans kolomestaan hengähtää talakoitten jäläkeen ja nauttia hyvästä ruuasta ajan kans. Pikkuhilijaa iltatouhuihin ja Älexxin kans valamistautuun seuraavan päivän kotimatkaan.

Sunnuntaiaamuna ko herättiin, ni voin sanua et hotelliaamupala maistu kohtuuen nimisä. Outsa tuli meijän jäläkeen pöytään ja ainoo mitä likka sai suustaan sanottua, ku näki meijän vuoret lautasila oli "Voi herrajumala!" :D

Sitte pyyhkästiinki taksila kohti Arlandaa ja oltiin sopivasti puolituntia ennen konneen lähtyä portila. Helsinki-Vantaalta taksila siirtyminen Tikkurilan juna-asemale. Aikataulu- ja kustannustehokkuussyistä oltiin viiminen etappi päätetty mennä junala, ku ei ollu kummallakkaan niin kiire kotia. Reilu tunti aikaa ennen junan lähtyä ja lippujen oston jäläkeen lompsittiin viereiseen Raksiin vettään oikeen huolela mättösetit. Geimplääni oli kahen känkyn suutti ja siihen kahen käen alasvienti perrään. Harrastesyömisen puolele siis meni aika makiasti! Sitte junnaan, josa rentoilua ja päikkäreitä sekä tämän plokin kirijotusta. Halusin taas ihan ajan kans kirijottaa ajatukset itele auki enkä reissusa aiemmin ehtiny syventyä tähän. Nauttiin vaan kaikesta ko oli niin mukavaa!

Kiitokset velijelleni Älexxile upiasta seikkailusta, niinko puhuttiin, ni jatkua tullee tapahtumaan! Outsale kiitokset kämppäkaveruuesta ja kisa-/ matkaseurasta Stokiksesa! Jyrile erittäin lämpimät kiitokset, kun huolehdit minusta ennen matseja, olit matseisani läsnä kulumasa avustamasa ja kuvvaamasa sekä matsien jäläkeen antamastasi arvokkaasta pallautteesta! Nikinhole, Sarile ja Karalahele kiitokset. Oli upiaa viettää kisareissua teijän kans! Kiitos myös kaikile uusile kavereile, joihin oli reissusa ilo tutustua!

Kiitos, nämä muistot säilyvät ikuisesti!

Kiitos kaikile valamentajile hyvistä reeneistä, neuvoista, sempistä ja tuesta, joita olen teiltä saanu, Thomi, Jukkis, Tuomas, Pietro, Jammu, Kimmo and the list goes on and on...  Kiitos myös koko Klubin bjj-porukale ja maailman parhaile reenikavereile. Vaikka kisamatola ollaan yksin, on jiujitsua muuten vaikea reenata ilman hyviä reenikavereita!

Loisto reissu ja palijon oppia ommaan tekemiseen! Huomena huilitaan arjen järjestelyjen vuoksi ja tiistaina takas tatamile. Katseet on jo suunnattu kuuen viikon päähän kohti kevvään pääkilipailua BJJ Finnish Openia! Oss.


2 kommenttia:

  1. Kohtuullisen eeppinen kisarapsa! :D Mahtavan kuulonen reissu ja ruokapuoltakin raotit mukavasti. Uuuuussh!

    VastaaPoista
  2. Hyvä jätkät! Ja jupulla ihan selvää kehitystä tullu, niin ku treeneissäki. Ouss!

    VastaaPoista