lauantai 29. joulukuuta 2012

Lepposa lauantai

Ekstempore meiningilä Nigelin peesiin jeesaan junnujen jujutsut. Innokkaita tulevaisuuen luppauksia oli kivasti paikala reeneisä välipäivien lomaseteistä huolimatta. Mauntisa olua ja prinsiippejä siihen kateltiin. Tekniikkana katottiin mauntista jujia. Kivasti lähti tekniikka sujumaan ja ahanaasti hakivat myös lopun sparreisa päivän temppua. Hyvin napsahti kohaleen muutamala käkilukko ja kuristaminen oli myös mieleistä puuhaa monela. Mata leão oli varsinki pikkuisännilä hyvin hallusa ja saivat sen tosi tiukkaan haettua heti ku selän anto. Nättiä!

Villasukat jalasa ja huppari takin alla mukavasti pehemitti rankan jäykkää rankaa. Niinpä junnureenien jäläkeen päätin jäähä vetaseen hikijumpat. Tarkotus oli valakata lennosta sellasia liikkeitä mitkä vois jeesata selän jumin kans. Painopiste oli kardiosa ja liikkeitten puhtauesa. Kolomisen sarjaa kutaki tekasin.

voimapyörä hiekkasäkkien päältä
kuntopalloheittovatsat
kuntopallonpallon heitto suorinvartaloin (pikkupuolela päästä päähän muutama varvi)
leuat
etuheilautus kuulala
askelkyykky tanko harteila (pikkupuolela päästä päähän muutama varvi)
rinnaleveto+työntö kuulala
olokapään liikeratoja kuulala etteen-taakse ja sivvuile (kuminauhajumpan malliin)
vatsarutistus jumppapallon kans
selänojennus
leka
syväkyykky seinää vasten jumppapallon kans
lantion nosto toinen jalaka jumppapallola
etunojapunnerus
boksihypyt
renkaan kieritys

Evväät oli syöty ku puolentoista tuntia oli hiki virrannu. Makia! Teki yllättävän hyvvää ja huomas että roppa tosissaan kaipas kunnon jumppaa. Oon syksyn aikana tinkiny lihaskuntoreeneistä, ku aika säpäkälä aikataulula on menty päivästä toiseen. Onneksi reservisä oli monet hyvät reenit, ku syksyn uudet tuulet on ollu pitkään tiiosa. Tää on ollu kaikinpuolin vauhikas ja rankahko syksy, ku päätin lähtä jahtaan yhtä unelmaani enkä ollu ihan kaikkeen olemasa olevaan tyytyväinen. Reenimäärät on laskenu syksyn mittaan ku lehemän häntä mutta oon halunnu pittää panostukset jujutsusa, lihaskunnosta ja osin huolloista tinkien. Kaikkeen ei o vaan paukut riittäny. Onneks meilä on hyvä reeniporukka, josta oon saanu palijon positiivista energiaa  koko syyskauen.

Jos jottain hyvvää siinä, että aamupuntti on vaihtunu reissulaisen elämään, ni painikunto on kasvanu tosi palijon. Nykysin tuntuu että sparrien jäläkeen jää diiseliä tankkiin vielä vaikka kuinka pistää menemään. Oon pohtinu, et onko se seurausta puntin poisjäännistä vai siitä että mun sparreista on tullu hidastemposempia. Joko jään alle jummiin reilusti paremman kaverin kans tai sitte se on sellasta teknistä kyttäämistä jossa syke ei pääse palijon nousemaan. Jälimmäinen johtunee siitä, että samojen kavereitten kans tullee nujuttua illasta toiseen, jollon yksityiskohat tullee hioutuneeksi tarkemmin... Tätä ei nyt piä kenenkään käsittää väärin mut en ite o tyytyväinen tähän ja siihen pittää koittaa saaha muutosta, että seleviää kisamattoila paremmin. Hmm.

Hikijumpan jäläkeen päätin panostaa tunteroisen vielä venyttelyyn, josa keskityin jalakojen, lanneselän ja niskahartiaseudun liikkuvuuden parantamiseen. Ei ne lihakset vanahasta muistista veny! Tunsin ison piston sydämesä, ku koitin avvaila jäykkiä lihaksia. Osa jumeista on seurausta myös lihaskuntoharjoittelun puutoksesta, ku mulle strategisesti tärkiät paikat joutuu painiesa kovile ja lihaskudosta ei riitä ympärile tarpeeksi tukemaan. Ei yhtään liian aikasin tuu tuo alakuvuosi, jonne kesän lopusa päätin siirtää seuraavan säännöllisen voimaharjoittelukauden alotuksen...

Selekä tuntuu yllättävän hyväle vaikka roppa on jäähtyny. Jumppa teki tehtävänsä ja huomenna jatketaan!

2 kommenttia:

  1. Juptzuu...kisaamaan, OIKEIN!
    Nyt jauhat tuon jälellä olevan pari viikkoa jiujitsua omilla vahavuusalueilla isojen poikien kans, annat niitten pikkupoikien pyöriä hyrräleikkejä. Sitten vaan WAAAR.:)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Ku tietäs vaan mikä se mun peli on. :D Toivottavasti sais tuon top pressuren sääjettyä kisakuntoon, ni ainaki sillä yhen matsin pääsee ottaan... Kiva ku löysit mun jumppavihkon sivvuile! :)

    VastaaPoista